Problem att läsa brevet? Klicka här ››


Havsfiskeguiden - Nyhetsbrev

Collage


Fångstjournalen - havsfiskeåret 2010

Historiskt torskfiske!

I år är det ovanligt mycket torsk i storlek XXL som kommit ner från Barentshavet och invaderat vattnen längs den nordnorska kusten. Redan i februari kom rapporterna om enorma mängder fisk och att det spöfångats jättetorskar runt Söröya och sedan dess har rapporterna om fångade stortorskar avlöst varandra i en strid ström. Vi kan konstatera att det aldrig spöfångats så många torskar över 30 kilo som det gjorts under denna vår.

Micke med 35-kilos torskVi besökte själva Mefjord Brygge på Senja under påskhelgen och kunde glädjande konstatera att stortorsken fanns på plats även där. Flera över 20 kilo fångades med två jättetorskar på 29,2 kilo och 35,02 kilo i topp! Ett mer utförligt resereportage kommer i nästa nyhetsbrev.

Även Malangsgrunnen utanför Tromsö har levererat flera torskar i jätteformat. Den största fångades av den i Norge bosatte svensken Magnus Åhlund. Han bände upp en pjäs på hela 37,1 kilo!

Under påskhelgen så spöfångades en gigantisk torsk på hela 41 kilo av en tysk fisketurist som besökte Skjervöy fiskecamp. Torsken fångades i Olderfjord och är den största torsken som spöfångas någonsin och 40 kilosgränsen passerades för första gången. Förhoppningsvis så dokumenterades fisken noggrannt och vi får då se ett nytt norskt rekord!

Som vanligt så är vattnen runt Söröya stortorskarnas hemvist och denna vår är verkligen inget undantag. Rapporterna har duggat tätt och den största torsken från dessa vatten väger hela 39,4 kilo och överträffar också den det tidigare norska och europeiska rekordet.

Tidigare år så har en torsk över 30 kilo räckt för att hamna topp tre på tio-i-topp listan. I år verkar det inte bättre än att man måste få en torsk på över 35 kilo för att ens komma med på listan. Till vår kännedom har det kommit att 19 stycken torskar över 30 kilo fångats hittills i år, av dessa är det 10 st som överstiger 35 kilo, det kan man kalla ett historiskt bra torskfiske!
Okuma SolterraFångstjournalen 2010 är igång
Fångstjournalen för 2010 är nu igång, vi hoppas att ni vill vara med att registrera era fångster även denna säsong. Vi lottar även i år ut en rad priser till er som registrerar era fångster och laddar upp en bild. Bland annat en Okuma Solterra havsfiskerulle från Mieko Fishing, presentkort á 1500 kr, Din Tur
2 presentkort á 1000 kr, Nordic Sea Angling,
Andörja Havfiskesenter, 2 veckorabatter á nok 1000, NordNatur samt Gulp.

Kom ihåg att alla som registrerar en fångst har chans att vinna, det behöver inte vara någon rekordfisk.

Nordnatur och Mieko Fishing arrangerar hälleflundraresa till Saltströmmen!
För er som drabbats av Hälleflundrafeber och vill ta chansen att lära er mer om detta spännande fiske så arrangerar Mieko Fishing och Nordnatur en flundrafiskeresa till Saltströmmen i sommar. Det har varit stor efterfrågan på platserna, men man har nu lyckats få lös några platser till, så missa inte tillfället att följa med på denna intressanta resa.
Läs mer ››
Rivstart på hällesäsongen - 162,7 kilos flundra från Vannöya!
Det var inte bara ett fint torskfiske under påskhelgen. Gästerna på Torsvåg Havfiske blev nöjda efter att ha fångat många stora torska och valde istället att satsa på flundrafiske, något de inte skulle ångra. Efter en inledande 7 kilos och en 65 kilos kom det stora hugget. Efter två timmars kamp kunde en 230 cm lång och 167,7 kilo tung hälleflundra lyftas in i båten. Fisken fångades på en agnad Giant baithead
.
Läs mer; www.torsvaag.noHavsfiskeguidens Nyhetsbrev nr.1-2010.
Här presenterar vi reportage, erbjudanden och mycket annat med anknytning till havsfiske i Norge.


Mieko Fishing

Hitra Turistservice

Mefjord Brygge

NordNatur

ABU Garcia

Din Tur


© Text o redigering:
David Berggren,
Michael Renström 2010Om du inte längre vill få nyhetsbrevet från havsfiskeguiden,
gå in på www.havsfiskeguiden.se och avregistrera dig.
Havsfiskeguiden.se © 2010


Havsfiskeguiden Nordnatur Mieko Fishing