Havsfiskeguiden - Nyhetsbrev

Collage


Senja special

Senja-special
Senja har en speciell plats i våra hjärtan denna Norges näst största ö med sitt mäktiga och skiftande landskap och de branta fjällen som stupar rätt ner i havet. Senja ligger ca 25 mil norr om Narvik längst ut mot havsbandet och trots att vi besökt många platser i Norge är det till Senja vi återkommer gång efter gång.

Senja kan delas upp i ”yttersia” och ”innersia”, innersidan av Senja har ett plattare landskap med jordbruk och samhällen med handel och kommunikationer. Yttersidan är kargare med branta fjäll, storhavet rätt utanför och små fiskelägen inne i fjordarna. Det är yttersidan av ön som kan erbjuda det mest spännande fisket men även innersidan kan erbjuda ett bra fiske och risken att bli inblåst är betydligt mindre.

Senjabilder
Norra Senja
Havsområdet utanför Senja är mycket rikt på fisk. Ungefär mitt på ön utanför platser som Steinfjord, Ersfjord och Mefjordvaer ligger de enorma Skrei- och Sveinsgrynnen. Med en omkrets av nära tre mil är detta ett av norra Norges bästa fiskefält. Området är likt en stor platå där djupet håller sig mellan 30-50 meter. Under våren fiskas här enorma mängder av skrei som kommer från Barents hav för att leka.

Södra Senja
På den södra delen av Senja finns intressanta platser som Hamn, Torsken, Grunnfarnes och Flakkstadvåg. Här kan man hitta fina skyddade lägen inne i fjordarna vilket innebär att det är möjligt att fiska oavsett väder. Från Hamn och Torsken når man ett väldigt intressant område som heter Fallbakken.

Läs hela artikeln om Senja
Eidebrygga RorbucampingLandskamp i fiske • Norge-Sverige
på Eidebrygga Rorbucamping


På Eidebrygga Rorbucamping anordnas en landskamp i havsfiske mellan Sverige och Norge!
Detta är en tävling på blodigt allvar där den som får den största fisken koras som segrare!
Norge vann landskampen 2005 genom blott 9-årige Simon Andre Johnsen som drog upp en torsk på 15 kg. Skall Sverige ta revansch?
Men lika mycket som detta är en tävling är detta en trevligt arrangemang med god gemenskap, grillning och fest på bryggan.

Nytt från Eidebrygga Rorbucamping
• Till sommaren står en ny flytbrygga klar som är 6 x 20 meter.
• En stor rensbänk med tak över som ger bra rensmöjligheter.
• Två nya 30 hk motorer har inköpts till deras två 17-fots Ranabåtar.

Tävlingen genomförs 20-26 juli
för bokning och mer information vänd dig till www.eidebrygga.no
Flakstadvåg Camping og SjøfiskeFlakstadvåg Camping og Sjøfiske
satsar inför säsongen


Flakstadvåg Camping og Sjøfiske uppgraderar med nya båtar och motorer.
Tre nya 25 hk fyrtaktsmotorer, en 20 hk tvåtaktsmotor samt två nya båtar har införskaffats inför säsongen 2006.
Campingen har nu fyra båtar av märket Rana 530 (17 fot) med 25 hk (4-takt) Yamaha, en 17-fots Rana med 20 hk (2-takt) samt en 18-fots Hansvik med 30 hk (2-takt).

Flakstadvåg Camping og Sjøfiske ligger i Selfjorden, där möjligheterna för storfångst ligger nära till hands. Rätt utanför finner Ni storhavet, vilt och vackert. Naturen kring Flakstadvåg är fantastisk med höga fjäll som stupar ner i havet.
Här finns många intressanta fiskeplatser på kanten till den väldiga Andfjorden.
Intressanta platser är Svellingan, Halvardöyan och den som har tur med vädret och bra båt når också det hyperintressanta grundområdet Steinavear som ligger mitt ute i Andfjorden.
Besök Flakstadvåg ››Havsfiskeguidens Nyhetsbrev nr.2-2006.
Här presenterar vi reportage, erbjudanden och mycket annat med anknytning till havsfiske i Norge.

Flakstadvåg Camping og Sjøfiske

Din Tur

Eidebrygga Rorbucamping

Havsfiskecenter

Normark

Om du inte längre vill få nyhetsbrevet från havsfiskeguiden,
gå in på www.havsfiskeguiden.se och avregistrera dig.
Havsfiskeguiden.se © 2006


Havsfiskeguiden