Havsfiskeguiden - Nyhetsbrev

Collage


Fångstjournalen 2008

Säsongen 2008 har rivstartat!
Så är nu fiskesäsongen igång på allvar, alla de stora fiskcamperna har
öppnat och rapporter om fångster börja strömma in. På Havsfiskeguiden.se
kommer vi naturligtvis att fortsätta med den uppskattade Fångstjournalen.
Vi hoppas på att ännu fler tar chansen och rapporter om sina fångster från
de norska vattnen så att vi får en så heltäckande bild som möjligt av
havsfiskeåret 2008. Även i år lottar vi ut en rad priser bland er som
registrerar er fångst i fångstjournalen
.

Stefan Lühering med hälleflundra 194 kilo.Hälleflundra 194 kg - nytt världsrekord?
Från Torsvåg på Vannöya kommer rapporterna om en spöfångad flundra på hela 194 kilo! Vilket är 4 kilo mer än gällande världsrekord. Nuvarande världsrekord sattes av dansken Thomas Buge Nilsen sommaren 2004 då han fångade en flundra på mäktiga 190 kilo. Den fisken fångades också utanför Vannöya, bevisligen är vattnen runt ön riktigt heta när det gäller flundror i megaformat.

Tysken Stefan Lühering jobbar som fiskeguide vid Torsvåg havsfiske och bestämde sig under en ledig dag att själv ta en lugn fisketur på havet. När flundran högg märkte han snart att han inte skulle klara detta själv utan ringde efter hjälp. Efter tre timmars kamp kom fisken upp till ytan. Man använde kveitespjut för att säkra flundran och sedan bogserade man in den till hamn.

Fisken mättes till 2,42 cm och vägdes på kontrollerad våg till 194 kilo. Detta är alltså den största flundra som fångats med spö någonsin. Det är dock tveksamt om den också formellt kommer att godkännas som nytt världsrekord eftersom IGFA som godkänner världsrekorden är tveksamt inställd till detta redskap.
Besök Torsvåg ››

Hälleflundra 122 kilo, fångad av Daniel Bostedt.Spektakulärt fiske på Vaeröy – hälleflundra 122 kilo!
Från Kristian Keskitalo på Wildwaters nya camp på Vaeröy kommer fantastiska rapporter om fisket kring ön. Fisket inleddes sista helgen i april med mängder av stor torsk, där de största passerade 20 kilosträcket. Även sejfisket är bättre än väntat så här tidigt på säsongen där toppfisken hittills ligger på 17 kilo. Men det som verkligen imponerar är hälleflundrafisket. Det är nästan svårt att hänga med i Kristians blogg om hur många storflundror som fångats. Men den lyckligaste fångstmannen är utan tvivel Daniel Bostedt som 29 april fångade sin drömfisk, en flundra på hela 122 kilo. Fisken fångades på jigg fiskad över sandbotten på bara 25 meters djup endast 10 minuters båtfärd från campen. Utöver denna jättefisk har det också fångats storflundror på 75 kilo, 65 kilo, 60 kilo, 57 kilo, 56 kilo, 45 kilo, 41 kilo och det bara under en dryg veckas fiske. Snacka om lyckad start för den nya campen!
Besök Wild Water Fishing ››

Micke Renström med torsk på 20,1 kilo.Lyckat skreifiske på Senja!
Yrkesfiskarna har haft ett overkligt bra skreifiske utanför Senja i vår. Så vi på Havsfiskeguiden valde att även detta år lägga vårens tredagarstur till Mefjord Brygge. Trots att campägaren Tommy meddelade oss att fisket för närvarande var jämförelsevis mycket trögt så radade vi upp 10 plussarna med två torskar över 20 kilo i topp! En mer utförlig reseberättelse kommer i nästa nyhetsbrev.
Läs mer om Mefjord Brygge ››
Christer Vandrén, marulk 28,3 kilo Marulk 28,3 – nytt rekord på Fröya havsfiskecenter.
Från Nordnatur rapporteras det om en bra inledning på säsongen på Fröya. Torsk och sejfisket har varit givande och även en och annan hälleflundra har också fångats. Men årets första riktigt stora fångst gjordes av den erfarna Fröyafiskaren Christer Vandrén då han fångade en marulk på hela 28,3 kilo! Det är nytt rekord för Fröya havsfiskecenter.

Besök NordNatur ››

Stortorskfiske vid Söröya!
Nordic Sea Anglings första gäster besökte Söröya redan i slutet av mars i hopp om att få uppleva det storslagna skreifisket. Skreifisket runt Söröya har även det varit riktigt bra under denna vårsäsong vilket också campens gäster fått uppleva. Tidvis har det fångats overkligt mycket fisk över 10 kilo och hittills har sex torskar tyngt vågen under 25 kilossträcket med en grann fisk på hela 28,4 kilo i topp!
Besök Nordic Sea Angling ››
Havsfiskeguidens Nyhetsbrev nr.2-2008.
Här presenterar vi reportage, erbjudanden och mycket annat med anknytning till havsfiske i Norge.

Island ProTravel

Hitra Turistservice

ABU Garcia

Mefjord Brygge

Normark

Din Tur

fiske-feber

Nordic Sea Angling

NordNatur

Om du inte längre vill få nyhetsbrevet från havsfiskeguiden,
gå in på www.havsfiskeguiden.se och avregistrera dig.
Havsfiskeguiden.se © 2008


Havsfiskeguiden