Havsfiskeguiden - Nyhetsbrev

Collage


Säsongen är i full gång!

Säsongen är i full gång!
Nu har havsfiskesäsongen kommit igång ordentligt vilket också märks i
fångstjournalen där fiskar nu registreras dagligen. Vårens fiske har varit
lite blandat, det har varit blåsigt på många platser vilket ställt till
det för många.


Birger Svensson, torsk 31 kgTorskfisket under våren har inte hållit samma höga nivå som de senaste åren. Söröya brukar ju alltid leverera mycket stor torsk under våren, i år har det varit extrema mängder med fisk men de riktiga troféfiskarna har inte varit lika många som brukligt. Som vi berättade om i förra nyhetsbrevet var Havsfiskeguidens resa till Mefjord Brygge på Senja en lyckträff med flera torskar över 20 kilo, och en 26 kilos torsk i topp. Men den bleknar i jämförelse med den enorma torsk på 31 kilo som Birger Svensson fick i fjorden Lavangen några mil norr om Narvik. Lavangen är ”hemmaplan” för många av oss norrbottningar och många har blivit introducerade till havsfisket i denna fjord så det är nog många som lyfter extra mycket på ögonbrynen över denna mäktiga fångst!

Daniel Eliassen, hälleflundra 78 kiloFlundrafisket har rivstartat, åtminstone på Röst. Det kommer nästan dagliga rapporter från Kristian Keskitalo om fångster av gigantiska hälleflundror. Årets hittills största hälleflundra är antagligen fångad av Kristian själv. Eftersom flundran märktes och returnerades så är vikten inte verifierad men man mätte flundran till 180 cm vilket visar på en viktrunt 80 kilo. Det har ju varit känt ett tag att man får flundrorna på grund vatten, men i år har man fiskat på nya positioner än grundare och fått riktiga giganter på under 10 meters djup! Röst är outstanding hittills med 7 av 10 flundror på 10-i-topplistan.
Senja, Saltströmmen och båten Ms Gotland klämmer sig in på listan med varsin fisk. Flundran från Senja vägde 51,5 kg och fångades på Norddjupskallen, vilket är extra roligt för oss på Havsfiskeguiden eftersom vi introducerade denna position på nätet för några år sedan.
Nicklas Reiss, bleka 11,5 kiloVärt att nämna är också att blekafisket runt Fröya och Hitra varit exceptionellt bra, det har fångats massor med fisk från 5 kilo och uppåt. Den hittills största fångade blekan väger hela 11,5 kilo, detta är en exceptionellt stor fisk och en inte allt för vågad gissning är att det också blir årets största. Långafisket har så långt varit en besvikelse och är långt ifrån fjolårets höga nivå då många 30-kiloslångor fångades. Undantaget är den enorma fisk på 40 kilo som fångades utanför Dolmöy av tysken Bernt Blättrich, detta är en fisk som antagligen kommer att gälla som norskt rekord!

Bernt Blättrich, långa 40 kiloSäsongen har bara börjat, så än skall många fiskar fångas. Passa på att rapportera era fångster i fångstjournalen så har ni också möjlighet att vinna en rad priser, kom ihåg att det inte är största fisken som vinner utan priserna lottas ut bland alla som rapporterar.


Havsfiskeguidens Nyhetsbrev nr.3-2007.
Här presenterar vi reportage, erbjudanden och mycket annat med anknytning till havsfiske i Norge.

Fångstjournalen 2007

Registrera din fångst och delta i utlottningen av fina priser!
Ni kan också ladda upp en bild och skriva en liten text om fångsten.

Bland dem som registrerar sin fångst med bild och anger sin email-adress kommer vi att lotta ut ett antal fina priser. Det är bland annat presentkort, veckorabatter, tidningsprenumerationer och havsfiskefilmer från olika researrangörer. Så passa på att rapportera din fångst så kanske du har turen att vinna någon av dessa fina priser.

10 st prenumerationer
fisketidningen Fiske-feber

1 presentkort á 1500 kr
Din Tur

2 presentkort á 1000 kr
Nordic Sea Angling

Lyngen Havfiske & Tursenter
2 veckorabatter á 1000 kr
Nordiskt Äventyr

Andörja Havfiskesenter
2 veckorabatter á nok 1000
NordNatur

5 st havsfiskefilmer (DVD)
Din Tur

havsfiskeguiden.se ››

Normark

ABU Garcia


Om du inte längre vill få nyhetsbrevet från havsfiskeguiden,
gå in på www.havsfiskeguiden.se och avregistrera dig.
Havsfiskeguiden.se © 2006


Havsfiskeguiden fiske-feber Nordic Sea Angling Din Tur Nordiskt Äventyr NordNatur