Havsfiskeguiden - Nyhetsbrev

Collage
Boka in dig på ditt livs havsfiskeäventyr på M/S Fugløy!
Din Tur kan i samarbete med Havsfiskeguiden erbjuda dig ett oförglömligt havsfiskeäventyr!
M/S Fugløy är ett 95 fots fartyg som nu står iordningställd för att ta emot dem som söker en havsfiskeresa utöver det vanliga. På M/S Fugløy både bor och fiskar man, i resan är det inkluderat helpension för att ni skall kunna ägna all er tid till fiske.


Naturupplevelse
Förutom en högklassig fiskeresa kan vi också utlova en förstklassig naturupplevelse. Naturen uppe i Nord Norge är mycket storslagen och vacker med djupa fjordar och höga berg. Här uppe är det ett mycket rikt fågelliv med många olika sorters sjöfåglar och att ni får se havsörn kan vi i det närmste utlova. Valar och tumlare är också ett vanligt ”sällskap” ute på havet.

Fiske i världsklass
Med M/S Fugløy fiskar ni på de bästa platser Norge har att erbjuda. Resan utgår från hamnen i Tromsö, en perfekt utgångspunkt för att nå många högintressanta områden. Var fisket kommer att bedrivas bestäms av fiskeguiden i samråd med resenärerna.

Premiärresan – enda chansen 2006!
Den 3-9 augusti går årets enda resa av stapeln! Det finns bara 14 platser på båten så det gäller att vara snabb att boka för att få möjlighet att uppleva detta havsfiskeäventyr redan i år.
Sensationellt Långafiske – två över norska rekordet!!

Sensationellt långafiskeFiskefebers chefredaktör Jörgen Larsson och Fröyaskepparen Frederic Kullin har under en längre tid planerat för en seriös satsning på stor långa. Tillsammans med fiskekompisarna Magnus Landtblom och Björn Strömberg gick resan till Fröya första veckan i maj. Trion fiskade från båten M/S Gotland och man koncentrerade fisket på en liten fläck av sten eller korall på ca 200 meters djup. Denna nyupptäckta position visade sig hålla massor med långor i ett format som knappt existerar i de vildaste havsfiskedrömmar.

Första passet gav 16 fiskar över 20 kilo, varav fyra exemplar över 30 kilo! Magnus Landtblom hade lyckan att fånga den största som vägdes på krönt våg till 37680 gram, vilket alltså överträffar det nuvarande norska rekordet. Dagens lyft svarade Jörgen för med en dubblé på 30 kilo respektive 32 kilo!

Med på båten fanns praktikanten Hannes Thörn från Osby Naturbruksgymnasium. Under tiden de övriga var fullt upptagna med att fotografera sina fångster lånade han ett spö och gjorde ett nedsläpp, resultatet: En dubblé på 14 kilo och 24 kilo.

Nästa dag är gänget tillbaka i hamn efter bara 2,5 timmars fiske, anledningen till detta är att de fått uppleva ett fiske som överstiger gårdagens osannolika fiske. På denna korta stund har man bordat 18 långor och när flera av dem gungade vågen ner mot 40 kilo valde man att återvända för att få dem vägda på krönt våg. De tre största vägde 35 160 gram, 36 760 gram och Jörgen fångade den största 39 520 gram, alltså ytterligare en fisk som övertiger det norska rekordet och som bara är 580 gram från världsrekordet. Denna dag var det Björn som svarade för ”Dagens lyft” han pumpade upp en dubblé på 36,76 kg respektive 25 kilo.

Trion Jörgen Larsson, Magnus Landblom och Björn Strömberg har antagligen fått uppleva historiens bästa långafiske. Det är bara att lyfta på fiskehatten och gratulera till en lyckad satsning. Vi rekommenderar er också att hålla utkik efter ett reportage som kommer i tidningen Fiske Feber.
Läs mer på Fiskefeber ››
Havsfiskeguidens Nyhetsbrev nr.4-2006.
Här presenterar vi reportage, erbjudanden och mycket annat med anknytning till havsfiske i Norge.

Din Tur

Normark

Mefjord Brygge

Kirunabo vann Skreifiske-VM
När skreien kommer till Lofoten under våren hålls Skreifiske VM. I år var det Lars Lehto från Kiruna havsfiskeklubb som blev världsmästare. Vinnarfisken vägde 19 kilo och fångades på 90 meters djup alldeles i början av tävlingen.


Om du inte längre vill få nyhetsbrevet från havsfiskeguiden,
gå in på www.havsfiskeguiden.se och avregistrera dig.
Havsfiskeguiden.se © 2006


Havsfiskeguiden