Problem att läsa brevet? Klicka här ››


Havsfiskeguiden - Nyhetsbrev

Collage


Fångstjournalen 2010

Nya satsningar i Norge!

Intresset för det norska havsfisket verkar bara öka och fler fiskecamper och aktörer dyker upp på marknaden. Här nedan tipsar vi om några intressanta nyheter inför 2011. Givetvis kommer Havsfiskeguiden att besöka några av dessa camper nästa år.Mieko Fishing – ny agentur för fiskecamper i Norge
Mieko FiskecamperMieko Fishing är ny agentur för havsfiskecamper i Norge. De bokar ditt boende och båtar på Söröya Gjestestue och Nordic Safari, Mehamn i Nordnorge. När du bokat din resa lovar de att också vara generösa med fisketips och positioner där de själva fiskat med framgång. Miekos camper har riktigt intressant läge.

Söröya GjestestueHavsfiske Söröya Gjestestue
Söröya Gjestestue ligger på nordväst sidan av Söröya alltså inte i samma område som de andra stora fiskecamperna på Söröya ligger. Det kommer helt säkert att upptäckas många bra positioner i området på norra Söröya. Men det går också att nå några av de redan etablerade positionerna tex det kända storfiskgrundet Råsa. Hälleflundrafisket är också intressant i området, det var här som S-O ”Mieko” Larsson, blev biten av flundrafisket då han fick sin första 50+ flundra.
Läs mer Söröya Gjestestue ››

Nordic Safari Wildlife Adventure, MehamnHavsfiske Nordic Safari Wildlife Adventure, Mehamn
Nordic Safari är en havsfiskecamp i Mehamn mellan Nordkap och Kirkenes. Fisket väster om Nordkap har ju blivit känt sista åren genom de camper som finns etablerade där, men fisket öster om Nordkap har det hittills pratats ganska tyst om, kanske på grund av bristen på fiskecamper i området. Mehamn har ett riktigt hett läge, så långt norrut på fastlandet man kan komma och med närheten ut på l Barents hav. Rapporter från campens gäster vittnar om mängder med fisk och de flesta får också hälleflundra ofta då som bonusfiskar vid torskfiske. Rapporter från de få yrkesfiskare som finns i området säger att det fångas hälleflundror över 200 kg årligen, vilket gör området än mer intressant.
Läs mer om Mehamn ››Flera nya camper hos Din Tur

Lauksundet FishingTvå nya camper på Arnöya!
Vi har besökt Arnöya ett par gånger och har många trevliga minnen därifrån, det var därför kul att se att det dyker upp två nya camper på ön. Lauksundet Fishing och Visit Årviksand. Lauksundet Fishing ligger väl skyddat mellan Arnöya och Lauköya och erbjuder fiske även när vinden tar i. Är du nybörjare inom havsfisket finns en rad positioner som börjar redan utanför hamnen. Sundet bjuder på bra fiske efter hälleflundra. Fisket efter havskatt är ypperligt särskilt på våren och naturligtvis finns också torsk och sej i sundet. Fisket kan sedan bedrivas runt Lauköya, ute på grundtopparna i Kvaenangsfjorden och upp mot Arnöybåen på norrsidan av Arnöya. För de erfarna havsfiskarna finns massor med kända och okända positioner att utforska från Alketind och ännu längre ut i Lopphavet och i området kring Fuglöya. Visit Årviksand har kanske ett ännu bättre läge med närheten till många bra positionen, men med nackdelen att det är med väderutsatt.
Läs mer om Lauksundet Fishing ››
Läs mer om Visit Årviksand ››

Sandland BryggeSandland Brygge
När vi såg att Sandland Brygge i Din Turs utbud, var det en självklarhet att vi ville besöka den campen. Vi törs nästan lova att det kommer att bli en riktig ”pärla”. Fisket utanför Loppa har visat sig så bra att vissa till och med gör långturer från camperna på Söröya till detta område. Bor man på Sandland Brygge är många av dessa positioner hemmaplan, fisket börjar precis utanför bryggan.
Läs mer om Sandland Brygge ››

Rognsund
I somras besökte vi Öksfjord Sjöfiske och blev riktigt positivt överraskade över det fina fisket och potentialen i området runt Lopphavet och i Stjernsundet. Till säsongen 2011 dyker det upp en camp i nästa sund, Rognsund. Det är sundet mellan Stjernöya och Seiland, ett området som varit helt befriat från fiskecamper tidigare. Vi ser med spänning fram emot rapporterna från detta område.
Läs mer om Rognsund ››
Din Tur
Ännu fler camper
Korsnes Havfiske - smidigt läge nära Alta. Läs mer ››
Eidet Havfiske – på insidan av Senja. Läs mer ››
Nordkapp fiskeopplevelser – så långt norrut man kan komma. Läs mer ››
Med flera….
Satsningar på Vaeröy!
Även på Vaeröy satsas det på att utveckla havsfisket. Vaeröy Brygge utvecklar sin verksamhet och anställer bland annat den svenske guiden Marcus Ericsson. Läs mer: www.lvb.no

Wildwater Fishing är etablerade på Vaeröy sedan flera år tillbaka, även de satsar med en ny camp på ön. www.wildwater.se
Fångstjournalen 2010 är avslutad
Nu är fångstjournalen för 2010 avslutad. I nästa nyhetsbrev kommer en sammanfattning av alla de fantastiska fångster som gjordes under året. Vi kommer också lotta ut priserna för er som anmält er fångst. Under början av Januari kommer vi att kontakta alla pristagare via e-mail och priserna kommer att skickas ut så fort som möjligt. Kanske är det just du som vinner ett fint pris.

Gott Nytt År!
Vi på Havsfiskeguiden önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År och hoppas att 2011 blir året då du fångar din drömfisk.Havsfiskeguidens Nyhetsbrev nr.6-2010.
Här presenterar vi reportage, erbjudanden och mycket annat med anknytning till havsfiske i Norge.


Mieko Fishing

Hitra Turistservice

Mefjord Brygge

NordNatur

Nordkapp Havfiske

ABU Garcia© Text:
David Berggren
Michael Renström
2010

Om du inte längre vill få nyhetsbrevet från havsfiskeguiden,
gå in på www.havsfiskeguiden.se och avregistrera dig.
Havsfiskeguiden.se © 2010


Havsfiskeguiden