Havsfiskeguiden - Nyhetsbrev

Collage


Fångstjournalen

Fin uerfångstFångstjournalen 2007 -
Säsongen går mot sitt slut!

För de flesta har nog havsfiskesäsongen redan tagit slut, men för de riktiga entusiasterna tar det aldrig slut utan havsfisket kan ju faktiskt bedrivas året om. Vi kan i alla fall se tillbaka på ännu ett fantastiskt havsfiskeår, det känns som om fångsterna bara blir fler och större för varje år som går. Ett av de mest imponerade genombrotten i år är nog raden av enorma kungsfiskar som fångats utanför Söröya, med det norska rekordet på 8,8 kilo som pricken över i. Det saknas säkert en rad fiskar som platsar på topplistorna, så passa på att rapportera in era fångster och delta i utlottningen av en rad fina priser.SkreifiskeMissa inte skreifisket på Senja!
De sista åren har lektorsken, som normalt vandrar från Barents Hav till Lofoten, i större utsträckning stannat och lekt utanför Senja. Yrkesfiskarna har haft mycket goda tider och fångat mycket stor skrei på Sveinsgrunnen och Skreigrunnen, torskar i vikter över 30 kilo har inte varit ovanliga i fiskemottaget i Senjehopen. I månadsskiftet april/maj ifjol besökte vi Mefjord Brygge som ligger strategiskt till bara några kilometer från fiskefältet. Som vi tidigare skrivit om
(Läs mer här) så blev den resan en fullträff med massor av stor torsk. Vi ser fram emot att besöka Mefjord igen och få tampas med de riktigt stora torskarna. Skreifisket pågår från februari till mitten av maj, men för att inte missa chansen så gäller det att boka i tid innan resorna tar slut.
Boka din resa här ››Nya Din Tur camper

Din Tur utökar till nästa säsong med flera nya intressanta fiskecamper längs den norska kusten. Nytt för 2008 är bl.a Efjord, Loppa och Ingøy. Efjord söder om Narvik bjuder på en fantastisk natur med många bra kveiteplatser och närhet till fint sejfiske i Vestfjorden. Loppa Opplevelser ligger i en skyddad fjord vid Lopphavet sydväst om Söröya. Lopphavet är känt för att vara fiskrikt och detta område är outforskat i sportfiskekretsar. Det kanske mest extrema resmålet är Ingøy sjøhus, 71 grader nord, nästan så långt norrut man kan komma. Ingøy ligger vid vad som är ansett som något av Norges bästa fiskefält och det är just det rika fisket som gör att människor är bosatta på ön. Ifjol testfiskade några tyskar i detta område, deras rapporter om stor torsk, uer på 6 kilo och hälleflundra på 40 kilo bådar gott.Diskutera hälleflundrafisket i forumet!
Signaturen Dabutt har startat en tråd i forumet med fokus på hälleflundra. Var med du också och bidra med dina erfarenheter kring denna eftertraktade fisk. Här publicerar vi en del av Dabutts inlägg:
2007 var året då vi provade att aptera våra jiggar med doft, i vårt fall Gulp. Flera andra fiskare använde med framgång delar av sill och annan fisk. Jag tror personligen att chanserna att fånga flundra ökar med någon form av doftspår, framförallt när fisket är trögt. I USA och Kanada dominerar t.ex. olika fiskkombinationer som bete fångststatistiken stort. När flundran är aktiv så hugger den nog på nästan vad som helst som hamnar i dess väg. Dock tror jag även att rörelsen på Gulpmasken attraherar fisken. En annan sak som jag kommer att prova nästa år är att fästa en bit självlysande slang på jiggkroken som ”huggpunkt”. Detta efter att Olle Berggren på Söder Sportfiske med stor framgång använt sig av denna metod på Söröya i augusti i år.
Läs mer i forumet ››Havsfiskeguidens Nyhetsbrev nr.7-2007.
Här presenterar vi reportage, erbjudanden och mycket annat med anknytning till havsfiske i Norge.

Boka Mefjord Brygge nu!

ABU Garcia

Din Tur

Normark

Kaikanten - Gryllefjord

Hitra Turistservice

Kvitbrygga

Om du inte längre vill få nyhetsbrevet från havsfiskeguiden,
gå in på www.havsfiskeguiden.se och avregistrera dig.
Havsfiskeguiden.se © 2007


Havsfiskeguiden