Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge
Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge

10 år med Havsfiskeguiden i Norge

Skapandet av Havsfiskeguiden.se var ett resultat av att vi såg ett behov av en plats där man kunde få samlad information om norska havsfisket. Tiden går fort och i 10 år har vi nu gjort reportageresor, informerat och rapporterat om fisket i Norge.

Under dessa 10 år har det hänt mycket i norska vatten. Ökad kunskap om fisken, utveckling av fiskemetoder och förhoppningsvis ökande fiskebestånd har gjort att de fångade fiskarna under åren både blivit fler och större. För 10 år sedan rapporterade vi entusiastiskt om fångsten av 30 kilos hälleflundror, nu skall flundrorna var en bra bit över 100 kilo innan det blir en stor nyhet. För 10 år sedan, fångades någon enstaka kungsfisk på över 3 kilo per säsong, nu fångas det fiskar på 8-9 kilo varje år. För 10 år sedan fångades det inte en 30 kilos torsk varje år, nu fångas det mängder med torsk över 30 kilo och enstaka över 40 kilo.  För 10 år sedan rapporterade vi om det fångades en makrill vid Tromsö, nu finns det mängder av makrill ända in i Varangerfjorden. Vi får hoppas att fisket fortsätter att förbättras även under de kommande 10 åren och kanske får vi snart rapportera om spöfångade tonfiskar i norska vatten.

I juli 2005 åkte vi på vår första reportageresa och det har blivit många sedan dess. Här nedan är en sammanfattning av våra reportageresor under dessa 10 år.

Vi vill önska alla våra läsare en God Jul och ett riktigt gott nytt sportfiskeår 2016.

Loppa HaugenLoppa Haugen – September 2015

Dintur_new_80På vår senaste resa fick vi återvända till Loppa. Denna gång fick vi uppleva ett fantastiskt sejfiske!

Vi ”tokvevade” upp våra beten genom vattenlagren för att attrahera sejarna och de högg brutalt och gjorde verkligen sitt bästa att slita spöna ur händerna på oss. Sejarna stod överallt i vattnet från 60 meters djup och nästan upp till ytan. Under några timmars fiske driftade vi tre kilometer in i Langfjorden och det var konstant spöböj. Det verkade som om koncentrationen av fisk bara blev tätare ju längre in i fjorden vi kom.

Läs reportaget från Loppa haugen >>

Bolga BryggeBolga Brygge – Juli 2015

Dintur_new_80Bolga är en riktig pärla som ligger allra längst ut i havsbandet, men samtidigt ligger den väldigt nära. Ön är inte mer än två timmar bort med hurtigbåten från Bodö, vilket gör resan väldigt smidig om man kommer till Norge med flyg.

Vid Vesholmen blev det action igen, i snabb följd fångade vi tre flundror i storlekar upp till dryga metern innan vi tog en kaffepaus. Efter kaffet lade vi en drift på toppen av Vesholmsryggen och omgående fångades ytterligare en flundra. Fem fångade flundror och vi hade inte ens nått lunchtid första dagen, en riktigt bra start!.

Läs reportaget från Bolga Brygge >>

Ylvingen RorbuerYlvingen Rorbuer – Maj 2015

Dintur_new_80Ön Ylvingen, en sex kilometer lång ö mitt emellan fastlandet och den betydligt större ön Vega, sydväst om Mo i Rana ungefär i höjd med Tärnaby.

Ju djupare det blev desto större blev torskarna. Svenskepilken levererade, ofta ihop med en liten sej. På de sista två timmarna fick vi massor med torsk så vi fick stå i rensrummet till klockan två på natten. Det blev lite sömn den natten då vi skulle upp tidigt och städa ur lägenheten innan vi tog färjan hemåt.

Läs reportaget från Ylvingen Rorbuer >>

Lofoten RorbuerLofoten Rorbuer – Mars 2015

I mars 2015 tog vi med företaget Novia Ekonomi AB till lofoten på skreifiske. Det var havsfiske för första gången för det flesta och det blev en upplevelse de sent kommer att glömma.

Planen för dagen var att fiska ungefär fyra timmar och när fiskedagen gick mot sitt slut styrde Thorbjörn oss in i ett stim med riktigt stor fisk. Många fiskar strax under och några över 20 kilossträcket fångas på en kort stund. Precis innan slutsignalen så krokade Ancha i en fisk, modell större, med gemensamma krafter pumpades resans största fisk upp till ytan och en en grann skrei på hela 25 kilo kan lyftas över relingen!

Läs reportaget från Lofoten Rorbuer >>

Lofotbrygga Brettesnes – Lofoten, NordlandLofotbrygga Brettesnes – Mars 2014

Dintur_new_80Efter att vi fiskat skrei på Senja i många år fick vi för första gången chansen att testa på skreifiske på Lofoten. Det var en riktigt positiv upplevelse, med mängder av skrei i väderskyddade vatten.

Vi fiskade också en del inne i Austnesfjorden och det som fascinerade oss av att koncentrationen av fisk var väldigt hög inne i denna fjord. Vi är vana att fiska skrei en bit ut på öppet hav, där man är oskyddad för väder och vind. Men här kan man alltså ligga helt väderskyddat långt inne i fjorden och ändå ha ett riktigt fint fiske och chans på riktigt stora fiskar. Det gör fisket väldigt enkelt och säkert.

Läs reportaget från Lofotbrygga Brettesnes >>

Burøysund - TromsBurøysund – Juli 2014

Dintur_new_80En riktig kanonresa till Vannöya.  Underbart väder och fint fiske. Grunden långt ute till havs var invanderade av fina torskar. Men närmare Vannöya hittade vi flundorna med en 50+ kg i topp!

Vi kom till strömmen när vattnet var på väg ut och det var fullt ös på vattnet i strömmen. I första driften över 14 meters djup hugger en flundra Davids jigg. Det blir en hård kamp med långa rusningar när flundran drar iväg över den grunda bottnen. Efter en rolig kamp kan en 133 cm (ca 32 kg) flundra säkras. Naturligtvis återfår den friheten. Vi styrde upp i strömmen igen och Micke hinner knappt få ner jiggen innan en flundra hugger på 10 meters djup, men den går snabbt fri. Vi fortsätter driften och Micke får ett telefonsamtal. Under tiden han pratar får jiggen hänga i strömmen och då hugger flundra nummer tre där det är 12 meter djup. Han får snabbt avsluta samtalet då flundran drar iväg i en jätterusning. Det är en riktig kämpastark fisk som gör flera långa rusningar och bjuder på en härlig fight. Till slut kommer den upp till båten och kan mätas till 154 cm (ca 51 kg) innan den åter får glida ner i djupet. Denna halvtimme blev en fantastisk avslutning på en fantastisk resa!

Läs reportaget från Burøysund >>

Supererbjudande från Mieko Fishing!

Passa på och köp Scary Jerry, ett begränsat erbjudande för Havsfiskeguidens läsare. Erbjudandet gäller från nu till tolvslaget på nyårsafton, eller så länge lagret räcker.
Ange Rabattkod: havsfiskeguiden

Scary-Jerry

Sula RorbuerSula Rorbuer – Augusti 2014

Dintur_new_80Efter att vi anlänt togs det ändå flera hälleflundror mellan 10-20 kg, torskar i 10-kilosklassen, ett tyskt sällskap fick dessutom en långa på 165 cm som vägde 24 kg. De arter som fångades under vår vecka var torsk, lubb, långa, uer, makrill, hälleflundra, pigghaj, kolja, bleka och sej.

Läs reportaget från Sula Rorbuer >>

Hansnes HavfiskeHansnes Havfiske – Juni 2013

Dintur_new_80Dan är själv fiskeintresserad och vi fick en mycket bra introduktion både av fisket i området och av båtarna.  Att få en bra introduktion är något som saknas på många camper, men det är väldigt mycket värt då man kommer som gäst till en ny plats.  Vi fick veta att en grupp med danska sportfiskare precis lämnat campen efter tio dagar fiske.   De hade åkt hem nöjda efter att ha fångat flera stora flundror med en topp på hela 195cm/113 kilo!

Läs reportaget från Hansnes Havfiske >>

Øresvik Brygger - NordlandØresvik Brygger – Augusti 2013

Dintur_new_80Den här gången hittade jag många spännande platser för lite olika arter bland annat uer och havskatt. Det är bra att ha alternativa platser om vindarna inte tillåter att åka dit man vill. Lite längre bort på sjökortet hittade jag ett spännande område för hälleflundra, jag googlade på det och hittade en del texter om lyckade fångster och spännande upplevelser i det området.

Läs reportaget från Øresvik Brygger >>

Nordskot BryggeNordskot Brygge – September 2013

Dintur_new_80En höstresa till en fantastiskt fin fiskecamp med närhet till grunda sandplatåer och Vestfjordens djup.

Det erbjuds möjligheter till ett väldigt varierande fiske i området kring Nordskot. Det är inte långt till den stora och djupa Vestfjorden och på kanterna till de stora djupen finns det gott om storsej. Området kring Dorholmsskjaer som ligger lite längre söderut var en position som levererade bra under våra fiskedagar. När vi vevade våra jiggar i frivattnet över 100-150 meters djup attackerades de av storsejar.

Läs reportaget från Nordskot Brygge >>

Visit ÅrviksandVisit Årviksand – April 2012

Dintur_new_80Årviksand har ett utsökt läge längst upp på Arnöya.  Många stora hälleflunrdor fångas i detta område, trots av att vi begränsades av friska vindar fick vi gott om fisk.

 Att fiska kring Fuglöy var inte möjligt så vi satsade på att fiska kring Nord-rekvik som är känd hälleflundra plats där vi vet att flundror upp till 50 kg fångats. Vid rekvikklakken hade vi ett fint torskfiske och förvånande var att även storsejen redan var på plats. Med hjälp av speedpilk och ”tokvevning” lyckades vi lura flera stora sejar. Under dagen fick vi också tre hälleflundror där den största var 112 cm( ca 18 kg) som fick friheten åter. Det var också en artrik dag med torsk, sej, lubb, kolja, havskatt och hälleflundra.

Läs reportaget från Visit Årviksand >>

Hillestad Hennes - Vesterålen, NordlandHillestad Hennes – September 2012

Dintur_new_80Resan till Hillestad Hennes var en riktig finvädersresa , det var första reportageresan till Vesterålen.

vi njöt extra mycket denna soliga höstdag. Den första morgonen gjorde vi första stoppet utanför Boskolten och mycket fisk syntes direkt på ekolodet. Till att börja med skulle vi ta upp lite småsej till agn men det visade sig att det var mycket makrill kvar i fjorden. Vi hade ett riktigt roligt makrillfiske en stund, då vi fångade makrillar i riktigt fin storlek, innan vi åkte vidare för att jaga efter lite större arter.

Läs reportaget från Hillestad Hennes >>

Blomsø Fiskeferie - NordlandBlomsø Fiskeferie – Nordland 2012

Dintur_new_80Efter några diskussioner om fiskeplatser åker vi återigen söderut för att prova några platser som Guttorm ringat in och som vi inspirerats att testa. På väggen i rensrummet sitter nämligen en hel del bilder uppe på fina fångster, trots att det bara är andra året verksamheten bedrivs. En hälleflundra på 72 kg imponerar, samt bilder på många fina torskar finns också där. I gästboken i lägenheten läste vi också om ett gäng som haft ett lyckad resa och fått inte mindre än 10 st hälleflundror under besöket. Guttorm berättar att de flesta hälleflundrorna fångas under juni och juli vilket verkar vara den bästa perioden för hälleflundra i detta område.

Läs reportaget från Blomsø Fiskeferie >>

LavangenLavangen – Oktober 2011

Dintur_new_80Det var i Lavangen som intresset för havsfisket började i ungdomsåren, så det var extra roligt att få återvända efter många år till denna fjord. Lavangen är känt för sina stora sejar och det var det som var fokus för vår resa.

Det har fångats många stora sejar på upp emot 18 kilo och de två största som fångats av Tor-Leifs gäster denna säsong vägde hela 19 kilo! Men den största sejen som fångats i Lavangen denna säsong fångades av gällivarenbon Peter Notstrand. Peter som var med familjen i Lavangen, hade lyckan med sig och fångade en jättesej på hela 21 kg fördelat över 122 cm.

Läs reportaget från Lavangen >>

MehamnNordic Safari i Mehamn – Maj 2011

Mieko havsfiskecamperPå Nordkinnshalvön, så långt norrut man kan komma på det europeiska fastlandet ligger det lilla samhället Mehamn med knappt 1000 bofasta. Vi hade förmånen att få besöka denna exotiska plats och rorbuanläggningen Nordic Safari de tre första dagarna i juni för att testa havsfisket i Barents hav.

Det tog plötsligt tvärstopp för Micke i strömmen och vi misstänker först bottennapp och att det är strömmen som gör att linan löper ur rullen, men när linan plötslig ökar takten och rusar av rullen inser vi att det är en storflundra som tagit jiggen. Det var bara att starta båten och köra efter flundran. Det var en riktig vild fighterflundra som tagit jiggen, efter en stund kommer den upp så pass att vi får en skymt av den innan den vänder och i en enda lång rusning dyker ner till botten igen. Ytterligare ett par gånger är den nästan uppe innan den vänder och rusar igen, det blir en lång kamp innan vi kan säkra den vid båtkanten. Flundran mättes till 167 cm, vilket enligt tabell motsvarar drygt 66 kg, en fantastisk fisk och det var en härlig känsla att få se den simma ner mot botten igen.

Läs reportaget från Mehamn >>

VegaVega Kystferie, Nordland – 2011

Dintur_new_80Vega-arkipelagen där människor har bott och verkat sedan stenåldern är ett av UNESCOs världsarv och att områdets dragningskraft är stark även i vår tid erfors vid vårt besök där.

Vilket dasslock! Vilken gris! Med gemensamma krafter fick vi in flundran i båten och vi gratulerade Lars som utpumpad satt i fören och njöt av synen. Flundran mätte vi till kaxiga 159 cm och det var en helt klart nöjd Lars som, mör i armarna, tackade rulltillverkarna att bromsen höll.

Läs reportaget från Vega Kystferie >>

Sandland BryggeSandland Brygge, Finnmark – juli 2011

Lopphavet är känt för att vara fiskrikt och Sandland Brygge ligger så långt ut på fastlandet man kan komma i riktning mot Lopphavet.

Ett grund med närheten till stora 300-400 meters djup känns rätt, så vi valde att lägga ett längre fiskepass i detta område. Resultatet lät inte vänta på sig, grundet släppte ifrån sig flera hälleflundror upp till 126 cm (ca 27 kg). Vi fick också uppleva ett riktigt torskrace då ett stim med stortorsk jagade högt upp i vattnet. De högg jiggarna 15-20 meter ner och vi fick ett flertal riktigt stridbara torskar över 10 kilo med en toppfisk på 23 kilo!

Läs reportaget från Sandland Brygge >>

Frovåg HavsfiskeFrovåg Havsfiske,  Senja – Maj 2010

Dintur_new_80Under alla de hundratals timmar man ägnat framför sjökorten vid planeringen av våra Norgeresor så finns det vissa platser som man fastnat extra för och det är sandbankarna utanför Skrolsvik på sydvästra Senja.

Efter en hel del letande så hittade vi till slut en riktigt het hälleflundraposition. En 11 meters topp runt Kvitskjeargrunnen visade sig hålla gott om flundra. Det började med att David fick liten flundra, men som så många gånger tidigare så kommer en flundra sällan ensam och bara någon drift senare så fattade en 20 kilos flundra för Mickes agnade sej.

Läs reportaget från Frovåg Havsfiske >>

Øksfjord SjøfiskeØksfjord Sjøfiske, Finnmark – Juli 2010

Denna resa var första bekantskapen med Loppaområdet och vilken bekantskap det blev. 11 hällflundror första dagen på platsen vi döpte till ”Paradisgrunn”.

När vi fiskade i fjordmynningen böt David till haspelutrustning och kastade med en 135 grams stormjigg då hugget till slut kom. Fisken högg där det var 13 meter djupt och efter en tuff fajt med ett i det närmaste dubbelvikt haspelspö låg tillslut en 133 cm flundra vid båtkanten, vi säkrade den med en snara runt stjärtspolen och försökte få loss jiggen för att kunna returnera flundran.

Läs reportaget från Øksfjord Sjöfiske >>

Løkta Kystferie - NordlandLøkta Kystferie, Nordland – 2010

Dintur_new_80Bestemorstua vid Løkta Kystferie var utgångspunkt för tre intensiva och väldigt trivsamma fiskedagar, vilka skapade mersmak…

Bland det roligaste fisket på denna tur kom att bli makrillfisket, vilket var riktigt bra. Vi hittade av en flack topp kring 70 m där vi drog en hel del fisk. Sej, torsk och långa verkade trivas bra tillsammans med makrillen runt denna position och vi hade flera trevliga drifter i krabb sjö.

Läs reportaget från Løkta Kystferie >>

Arnöy BryggerArnöy Brygger, Nordland – Juli 2009

Dintur_new_80Detta var en resa som gick längre söderut än vad vi är vana vid. Vi hade inga större förväntningar, men det blev en av de bästa resorna någonsin. Torsk på över 20 kg, sej på 15 kg och hälleflundra på +40 kg.

Som på en given signal, ett par timmar innan högsta vattenstånd kom fisket igång och återigen fick vi uppleva en sejbonanza med rulltjut då storsejarna kastade sig över våra jiggar. En rad storsejar fick syna ytan och idag var det Micke som var värst med en grann fisk på 15,4 kg!

Läs reportaget från Arnöy Brygger >>

Å Rorbuer - LofotenÅ Rorbuer, Lofoten – Maj 2009

I mitten av maj hade vi förmånen att besöka Å Rorbuer som ligger i Å så långt ut på Lofoten som man kan komma.

Det är en fantastiskt vacker plats med Lofotväggen som reser sig bakom ryggen och utsikt mot Vaeröy, Moskenstraumen och det Norska fastlandet. Å har en månghundraårig historia som fiskeläge och här har man fiskat skrei och torkat fisk så långt som 1200 år tillbaka i tiden.

Läs reportaget från Å Rorbuer >>

Hestøysundet - NordlandHestøysundet , Nordland 2009

Dintur_new_80Som en pärla i ett sportfiskemässigt outforskat område ligger fiskecampen Hestøysundet sydväst om Sandnessjøen. I mitten på september hade vi chansen att få besöka Hestøysundet.

En rolig episod var när Uffe helt plötsligt sa att han trodde att linan gått av och moloket började veva in löslina. Efter 20 m fick han kontakt med fisken som visade sig vara en smällfet makrill på dryga kilot som i hugget hade kört rakt upp med halvkilospilken plus tackel. Helt galet!

Läs reportaget från Hestøysundet >>

Skjaerstad Gård - TromsSkjaerstad Gård, Troms – September 2009

Dintur_new_80Årets höstresa gick till Skjaerstad Gård som ligger i Kasfjord strax väster om Harstad. Under en långweekend så skulle vi få testa på vad detta fiske inomskärs skulle kunna ge.

Det är alltid kul när riktat fiske ger resultat! I andra driften smäller det på för David och en ordentlig rusning vittnar om att det är en flundra i lite bättre storlek denna gång. För att det inte skall trassla så vevar de andra upp sina tackel och när Micke nästan är uppe tar ett expresståg till flundra hans tackel och rusar 100 meter!! Där står vi med två ordentligt böjda spön men varsin flundra i andra änden och funderar på om vi verkligen får vara med om detta!

Läs reportaget från Skjaerstad Gård >>

IngøyIngøy, Finnmark – Juli 2008

Dintur_new_80I Europas nordvästligaste hörn, längst ut mot Nordishavet, ligger den lilla ön Ingöy. Under en vecka i mitten av juli hade vi förmånen att få besöka denna exotiska plats 71 grader nord nästan så långt norrut i Norge som man kan komma.

Trötta och glada kunde vi så summera en fantastisk resa. Totalt fångade vi 22 hälleflundror under vår resa, där största vägde 28,6 kg. Rapporterna vi fått efter vår resa visar att detta inte var en engångshändelse, rapporter från fiskare som besökt Trollsundet efter oss har haft liknande upplevelser. Resan till Ingöya var verkligen något som satte avtryck i fiskesjälen, vi hoppas verkligen att vi får chansen att återvända till denna underbara ö inom inte en allt för avlägsen framtid.

Läs reportaget från Ingøy >>

Efjord Sjøhus - NordlandEfjord Sjøhus, Nordland – September 2008

Dintur_new_80Detta år gick vår höstresa till en nyöppnad havsfiskecamp i vårt ”närområde” – Efjord Sjøhus.

Efjord är en riktigt smal fjord med en grund fjordtröskel. Fjordtröskeln utgörs av ett skärgårdslandskap, med ett virrvarr av små öar och holmar, sandstränder och strömmar. I detta område fångas det en hel del hälleflundra. Den största hälleflundran som fångats av campens gäster under detta första år vägde 49 kilo!

Läs reportaget från Efjord Sjøhus >>

Leines RorbuerLeines Rorbuer, Nordland – 2008

Dintur_new_80Strax norr om Sandnessjoen, i skuggan av Helgelandsbrua, ligger Leinesodden vackert belägen omgiven av Meisfjorden i norr och Leirfjorden i söder.

Aktiviteten var också här låg, men så plötsligt kände jag hur det sög till och jag hojtade direkt, –”Kveite!”. De första rusningarna bekräftade misstanken och det sköna ljudet från den knarrande bromsen gjorde oss varma till mods. Efter en kort, men intensiv kamp kunde vi så småningom lyfta in en kveite i båten.

Läs reportaget från Leines Rorbuer >>

BogøyBogøy Feriehus, Nordland – Juli 2007

Dintur_new_80Årets kombinerade familje- och fiskeresa gick till Bogøy Feriehus i Steigen Kommune.

Vi såg en hel del fisk på lodet och bestämde oss för att testa att köra lite med wobbler för att försöka lura någon sej i större storlek. Det tar bara 10 minuter innan hugget kommer, efter en kort fight kommer något silverblänkade in mot båten. David utbrister, det är ju en lax! Mycket riktigt snart ligger en femkilos silverblank lusad lax i durken! Årets första lax på en havsfiskeresa, snacka om bonusfisk! Dessutom blev det en riktigt god middag!

Läs reportaget från Bogøy Feriehus >>

PolarcirkelenPolarsirkelens Fiskecamp, Nordland – Augusti 2007

Dintur_new_80Vårt sydliga gäng styrde kosan mot Polarsirkelens Fiskecamp – i skuggan av Svartisen.

Holandsfjorden, vilken blev vår favorit under resan, bjöd under eftermiddagen denna dag på ett kanonfint sejfiske. Vi hade fått tips om en del ställen i fjorden, och det visade sig att det bästa fisket infann sig längst in i fjorden i skuggan av Svartisen. Med utlöparen Engenbreen i blickfånget drev vi med vinden och pilkade på mellan 30 – 80 meters djup guidade av sjöfåglar jagandes småfisk, uppskrämda av sejstimmen.

Läs reportaget från Polarsirkelens Fiskecamp >>

Lauksletta Overnatting - TromsLauksletta Overnatting – Troms 2006, 2007

Dintur_new_80Vi har gjort två besök på Lauksletta som ligger på äventyrsön Arnøya i Troms.

Under natten har vinden mojnat så att vi äntligen kan bege oss ut till de mer intressanta positionerna mitt ute i den stora Kvaenangsfjorden. Första stoppet sker på Nikkebyskallen en knapp mil ut på havet. David fiskar med en 385 gr stormjigg och det tar inte många minuter innan han får ett ordenligt hugg och pressar upp en fin 17-kilos torsk.

Läs reportagen om Lauksletta Overnatting
Lauksletta 2007 >>
Lauksletta 2006 >>

Buvik BryggeBuvik Brygge, Troms – September 2006

Dintur_new_80Denna tur gick till Buvik Brygge som ligger på sydsidan av Kvalöya några mil sydväst om Tromsö.

Malangsfjorden är mycket djup med lodräta branter som stupar ner mot 400 meter. Det var på kanterna till dessa djup som vi riktade vårt fiske i jakten efter kungsfisk. Att hitta havets storögda röda abborrar skulle visa sig vara en inte allt för stor utmaning. Våra tackel bestod av cirkelkrokar, apterade med lysslang som attraktor och agnade med sejfilé.

Läs reportaget från Buvik Brygge >>

Mefjord Brygge - Senja, TromsMefjord Brygge, Senja, Troms – April, Maj

Dintur_new_80Sju år i rad har vi besökt Mefjord Brygge på yttersidan av Senja. Vi har möjlighet att besöka många fiskecamper men vi väljer ändå att besöka Mefjord år efter år. Orsaken till detta är enkel, det finns helt enkelt få platser i Norge som kan erbjuda ett motsvarande fiske den här tiden på året. Största torsken vi fått under våra resor är på hela 35 kilo!

Vi gled upp över en kant som går från 80 till 50 meter då något tar Mickes jigg. Han är först osäker på om det är en liten fisk men bestämmer sig för att göra ett ordentligt mothugg, först händer inte så mycket men sen kommer en tung rusning. Vi hinner resonera kring om det eventuellt kan vara en hälleflundra innan monstertorsken syns nere i djupet. Med förenade krafter lyfter vi torsken över relingen och inser direkt att resans mål uppnåtts, 30 kilogränsen är med marginal passerad!

Läs reportagen från Mefjord Brygge
Påsk i Mefjord – 2012 >>
Stortorskfiske vid Mefjord Brygge! – 2011 >>
Rekordfiske vid Mefjord Brygge! – 2010 >>
Påskfirande i Mefjord Brygge! – 2009 >>
Stortorskrepris vid Mefjord Brygge! – 2008 >>
Megatorskar vid Mefjord Brygge! – 2007 >>
Mefjord Brygge – 2006 >>

Reisa - TromsReisa, Troms – Juli 2006

Dintur_new_80Vår första ”Familieferie” gick till Reisa en bit in i Kvaenangsfjorden.

Efter att ett antal torskar och sejar bordats så konstaterade vi att det borde finnas havskatt på denna position. Vinden är svagt nordlig så vi styrde upp mot pinnen som markerar grundet så att vi driftade söderut och vi började fiska på 25 meters djup. Redan efter någon minuts dunsande med pilken i botten hugger det tag ordentligt. Återigen är det Micke som står för kvällens fisk, då vi efter några minuters kamp kan lyfta ombord en riktigt fin havskatt på 7,2 kilo.
Det är alltid roligt när riktat fiske ger resultat!

Läs reportaget från Reisa >>

Helnessund BryggerHelnessund Brygger, Nordland – Juli 2005

Dintur_new_80Vår första resa gick till Helnessund Brygger och blev starten på ett gott samarbete med Din Tur i Norge.

Utanför skärgården finner man hundratals intressanta ”skallar”, grundtoppar, där massor med fisk samlas. Under vår resa hade vi ett spännande fiske på dessa ”skallar” då blekor i femkilosklassen högg ursinnigt på endast 10-15 meters djup. Blekan är en mycket stridbar fisk och det blir en ordentlig kamp när de hugger på så grunt vatten.

Läs reportaget om Helnessund Brygger >>

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.