Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge
Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge

2019 stundar med nya spännande äventyr!

Ett nytt år står för dörren och kanske 2019 är året då NI fångar er största fisk som ger er ett minne för livet.

Vi på Havsfiskeguiden ser tillbaka på ett år då vädret inte var att lita på. Kanske klimatförändringarna även har nått oss långt uppe i norr. Väderprognoserna svänger som oddset på travet innan start. Nu laddar vi inför nästa år och i maj besöker vi Grytöya utanför Harstad med storflundror i sikte på en av Din Turs fina camper. Under sommaren 2019 kommer vi även att besöka Nordkap och om vädret står oss bi så kommer vi att doppa kroken just under Nordkap-klippan, kanske inte så många som har gjort det så håll tummarna för det. Vi vill önska alla våra följare på webben, Facebook och våra nyhetsbrev en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Å DU, vi kanske inte håller oss ändå till maj. Storskreien lockar ju i början av året…

Dela vårt inlägg på Facebook och få chansen att vinna ett paket Cutbait-jiggar.

Vi lottar ut ett paket som kanske resulterar i en riktigt stor hälleflundra som ger er mjölksyra i musklerna, glädje och tårar…

Dela inlägget på vår Facebooksida >>

 

Så snabb är tonfisken

Minst 120 mil på en månad. Det är vardagtempo för den snabbsimmande tonfisken. Det visar statistik från det norska Havforskingsinstituttet.

Intresset för den blåfenade tonfisken är stort i Skandinavien, både bland sportfiskare och forskare som gläds över artens återkomst. Hur stort är beståndet? Hur rör den sig, och hur snabb? Den sistnämnde frågan har forskarna nu fått ett ungefärligt svar på. De håller nämligen på att sammanställa datan från de tonfiskar som blev elektroniskt märkta utanför Hordalands kust i somras. Bara 33 dagar efter märkningen befann sig en av fiskarna 120 mil från märkningsplatsen.

Den här kartan från det norska Havforskningsinstitutet visar vandringsrutten för en blåfenad tonfisk på 33 dagar. Foto: Havforskningsinstituttet

Läs mer >>

Källa: fiskejournalen.se

Havsfiskeguidens Nyhetsbrev 5-2018

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.