Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge
Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge

Båtsfjord Brygge dag 2 – Stora flundror i fint väder!

Micke med storflundra.

[space height=”20″]

Det helt fantastiska vädret fortsatte även idag med en gassande sol och ett helt spegelblankt hav! Tänk att vi mötte sommaren när vi åkte till Arktis. Om inte bergen hade varit täckta av snö så hade vi trott att vi var på sydligare breddgrader.

Vi inledde dagen med lite mixfiske ute på djupkanten och fick en del torsk och sej och uer vid nedsläpp på djupare vatten. Sedan ägnade vi större delen av dagen åt hälleflundrafiske. Utanför Vesterneset fick David en 117 cm flundra på en agnad sej. Flundran var riktigt välmatad, många av de fiskar vi fått är i extremt god kondition, så det verkar finnas gott om mat i detta område. Flundran fick bli resans matfisk och den visade sig väga närmare 23 kilo, nästan 4 kilo mer än vikt enligt tabell!

[space height=”20″]

David med fin matflundra

[space height=”20″]

Vi fortsatte vidare till Makkaurgrunnen där Micke direkt krokade i en flundra modell större som inte var intresserad av att samarbeta utan rusade i full fart ner mot djupare vatten. Frustrationen var påtaglig när 1 mm flourcarbon brast, resans andra storflundra som tappas på grund av materialfel. Men som plåster på såren fick Micke en riktigt fin flundra en stund senare, den kunde mätas till 144 cm (40+) utanför båten innan den fick simma tillbaka ner i djupet igen. Det är uppenbarligen gott om stora flundrorna i detta område. Båtsfjord Brygge har öppnat till denna säsong och är den första och enda fiskecampen i detta område så det återstår mycket att utforska för sportfiskare.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.