Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge
Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge

Båtsfjord brygge dag 4 – 20 kilostorsk och val på flötmete!!

[space height=”20″]

Idag fick vi uppleva något som vi sent skall glömma. Vi driftade efter hälleflundra några hundra meter utanför Vesterneset på ca 25 meters djup. David hade lagt ut en flötmetad sej strax bakom båten och det hände inte mycket under långt tid men så plötsligt börjar flötet åka sidledes genom vattnet. Naturligtvis så hoppades vi på att en hälleflundra tagit agnet men bara sekunder senare bryts ytan några meter från båten av en vikval och vi inser att det är valen som fastnat i agnet. När linan matar ur rullen kapar vi av den direkt. Vikvalen var minst 8 meter lång och väger säkert över 6 ton, så det var inte mycket att sätta emot. Det var en helt overklig situation att få en val på kroken!! Vi fick också möjlighet att betrakta valen på nära håll under en lång stund, en fantastisk upplevelse!

[space height=”20″]

[space height=”20″]

I övrigt så blev det mycket torsk på krokarna idag, Micke hade verkligen känsla för storfisk under denna resa och stod även för största fisken denna dag, en grann torsk på hela 20 kg! Detta var sista fiskedagen i Båtsfjord och vi har verkligen haft en resa fylld av upplevelser.

Det har inte funnits några fiskecamper på utsidan av Varangerhalvön tidigare så Båtfjord Brygge har nu öppnat dörren till ett område som i princip är ofiskat av sportfiskare. Efter våra dagar här i Båtsfjord kan vi konstatera att det är enorma mängder fisk i detta område och det finns också väldigt stor fisk, då särskilt hälleflundror!

Det kommer verkligen bli intressant att följa framtida fångstrapporter från Båtsfjord Brygge!

Läs mer om Båtsfjord Brygge >>

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.