Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge
Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge

Bolga Dag 1 – Flundrorna på hugget!

Bolga_dag_1

[space height=”20″]

Nu har vi avverkat det första fiskepasset under vårt besök på Bolga brygge. Det är spännande att komma till ett helt nytt ställe, men det går en hel del tid åt att utforska positioner. Det finns tusentals intressanta positioner i detta område, så det är svårt att besluta sig var man skall testa.

Första nedsläpp skede i alla fall i kanalen mellan Stora och Lilla grönholmen och det tog inte lång stund innan Jörgen inledde med dagens första flundra. Vi fortsatte in till Snyflaget, där det tidigare i veckan fångats en 50 plussare, men där gick vi bom.  Däremot gick det bättre i området kring Skärholman och Vestomryggen där ytterligare fyra flundror fångades i rask takt. Det verkar finnas riktigt gott om hälleflundra i detta område.

Vädret var minst sagt växlande idag, ena stunden sol och i nästa stund regnskurar. Vinden var vår följeslagare större delen av dagen och gjorde det svårt att fiska på några större djup, men på djupkanten utanför Moholman träffade vi på en del torsk i fin matstorlek.

IMG_9973

DSC03300

Vi kan summera en riktigt fin första dag på Bolga.

Läs mer om Bolga >>

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.