Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge
Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge

Fantastisk påskresa till Grøtavær!

Under årens lopp har vi ibland gjort familjeresor till Norge under sport och påsklov. När påsken började närmade sig så frågade min dotter om vi inte kunde åka till Norge i år? Jag var inte svårövertalad. Med kort varsel så bokade vi in ett par dagars fiske på Grøtavær rorbu som ligger på Grytøya. Vi har fiskat i området kring Grytøya vid ett flertal tillfället och varje gång har vi tänkt att Grøtavær har det absolut bästa läget om man vill fiska i Andfjorden, då många bra fiskeplatser ligger precis utanför. Inom en radie av bara 10 km når man mängder med bra fiskeplatser.

Grøtavær Rorbu är ingen stor fiskecamp utan består endast av ett litet båthus precis i strandkanten. Där bor man uppe på loftet och rensrummet finns på nedre plan. Boendet passar bra till tre personer och till boendet hör en 20 fots Kasbøllbåt, med 75 hk motor som ligger vid bryggan precis i anslutning av huset. För dig som vill ha lugn och ro och inte vill behöva stå i kö till rensbord eller ta hänsyn till andra gäster är detta ett perfekt resmål där man har allt för sig själv.Fisket kring Grytøya är spännande. Läs gärna våra tidigare längre reportage då vi besökt området. Det som särskilt lockar är hälleflundrorna och även storsejen. Trots att detta bara är en camp med en enda båt har campens facebooksida ett antal stora flundror som imponerar, inte minst giganten på 220 centimeter som fångades ifjol!

Vi prickade in ett par dagar med ett fantastiskt väder och fisk fick vi naturligtvis också. Att dottern fick sin första hälleflundra var resans höjdpunkt. Vi hade en väldigt fin vistelse och den vackra platsen bidrar verkligen till den positiva upplevelsen. Det finns fortfarande några lediga veckor kvar på Grøtavær rorbu, så har du inte bokat årets fiskeresa är det bara att snabba på. https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/Gr%C3%B8tav%C3%A6r-Rorbu/

Om ni mailar oss när ni bokat så kan vi bidra med några fina fisketips.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.