Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge
Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge

brettesnes_3a

[space height=”15″]

brettesnes_3bMysväder, lyxmat och storskrei

Denna dag bjöd oss på ett fantastiskt väder med ett hav så lugnt att du kunde spegla dig i vattnet. Lofoten visar verkligen sin själ för oss under denna resa. Fisket idag började på utsidan av Storemolla, ön som vi bor på. Fortsatte sedan söderut mot Skrova och passerade i sundet mellan Lillmolla och Skrova. Överallt träffar man på skreien.

Söderut från Skrova ligger Høla och där verkade hela Lofotenflottan vara denna dag. Fisk fanns det gott om och mest hittade man på sidan av Hølagrunden på ca 100 meters djup. Vi firade det fina vädret med lättstekt kallrökt lax, som vår värd på Brettesnes, Geir gav oss som en gåva, potatis och hårdbröd till en välsmakande lunch. Bättre kan det knappast bli!

Eftermiddagen tillbringade vi nära Svolvaer där vi fick en ordentlig huggsexa med massor av storväxt skrei mellan 17-20 kilo. Och ni som tänker åka på Skrei-VM i slutet av Mars, skriv en kommentar på hemsidan så kan vi delge er vår favoritposition  Hit åker vi gärna fler gånger…

3 Responses
  1. Mika Pietilä

    Låter som vi kommer upp till ett kanonfiske! Lämnar Borlänge vid 12 tiden på Fredag 21/1. Satsar på att vara ute på havet på lördag eftermiddag. Tipsa gärna:)

  2. Michael Renström

    Hej Mika!

    Ja, det ser lovande ut inför skrei-VM. Och enligt yrkesfiskarna skall det komma ännu mer skrei. Vi hade bra fiske på många ställen men den som utmärkte sig mest var vid Svolvaers Flygplats. Vid de södra landningsljusen rakt ut från den tills man når 130 meter på plottern. Storvuxen skrei här där alla var 10+. Vi provade på andra ställen en bit ifrån men det var nåt där som gjorde att fisken passerade över detta område mellan 30-70 meters djup. De största högst upp. Om fisket blir segt jobba med jiggen med att veva och väcka intresse. Koordinater WGS84: 68°14’17.5″N 14°41’22.5″E . En annan bra plta vid Høla. På östra sidan om grundet på ca 130 meters djup. Samma här med fisk på 30-70 meter. Lite blandad storlek. Koordinat: 68°11’12.0″N 14°34’35.9″E .
    Hoppas ni får en fin resa och rapportera gärna till vår sida om ni får nåt riktigt stort. /Michael

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.