Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge
Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge

Steinfjord Havfiske öppnar igen!

Stortorsk vid Mefjord - Foto: David Berggren

 

Stortorsk vid Mefjord - Foto: David Berggren

Ifjol så köpte några Skellefteåbor den sedan flera år stängda fiskecampen ”Steinfjord Havfiske”.  För nästan 20 år sedan besökte vi Steinfjord ett flertal gånger och fick uppleva bland annat det fantastiska skreifisket på nära håll.  Men då campen stängde har vi under många år besökt Senja och skreifisket med grannfjorden Mefjord som utgångspunkt.  Det känns extra roligt för oss att campen i Steinfjornd öppnar igen och under vintern har boendet rustats upp och i vår levereras inte mindre än 10 nya aluminumbåtar. Så det är en seriös satsning på fisketurism som görs. Campen går under namnet ”The fat cod” och öppnar upp 1:a maj, men ta kontakt med campen om ni vill testa på skreifisket tidigare på säsongen.

Vi har genom åren skrivit en rad reportage från fisket i området, den största skreien vi fått under våra resor tyngde vågen till under 35 kilo! Men vi vet att det fångats ännu större exemplar.  Steinfjord ligger perfekt till och skreien fiskas i mängd inom kort avstånd från campen.

Även fisket efter andra arten är bra i området inte minst hälleflundra. Det finns stora grunda sandbottnar på kanterna till Fallbakksdjupet, där vi fått rapporter om fångster av hälleflundror över 200 cm.

Läs våra reportage från området under fliken nyhetsbrev och åren 2007-2012.

Läs mer om den nya campen;  www.thefatcod.com

2 Responses
  1. Micke

    Dom lider av det många gör, en usel hemsida som inte lockar mig ett dugg. Tror det vore en billig lösning att anlita en specialist och göra en bra hemsida. Hoppas ni på havsfiskeguiden får en bra resa dit ändå.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.