Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge
Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge

Toskjiggen

Toskjiggen – en nykomling med potential

Fishing brosUnder två resor till Norge så har vi testat och bedömt nykomlingen bland jiggar på marknaden – TOSKJIGGEN. En jigg som väger hela 420g och är 25 cm lång. Trots det så känns den väldigt smidig att fiska med och kommer fort ner till botten. Kompakt och med fin gång i vattnet. Toskjiggen finns i fem olika färger, blå, cola, green glow, rosa och svart.

Under vår första resa till Lofoten så var den blå modellen helt suverän på storskreien som riktigt slogs om den. Eftersom den visade sig så effektiv fanns ingen anledning att byta till nån annan färg men förmodligen hade andra färger visat sig fungera lika bra för gången i vattnet attraherade skreien.

Under vår andra resa senast till Vannöya Havfiske så användes Toskjiggen med stor framgång. David provade den colafärgade Toskjiggen och i första nedsläpp så small det på en hälleflundra. Ett flertal flundror fångades med den jiggen som visade sig vara riktigt het. Förutom flundra så klev det på ett stort antal torskar och har sedermera blivit en riktig favorit. Vi var lite skeptiska till en början till skäggstumpen som sitter på underkäken att den skulle trilla av men det visade sig att den klarade alla hugg utan att gå sönder.

Toskjiggen får med god marginal godkänt och är en god utmanare till de stora märkena och dessutom är den billigare att köpa in.

Toskjiggen produceras av Fishing Bros och rekommenderas varmt.

Besök Fishing Bros och gör din beställning >>

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.