Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge
Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge

BarentsWatch FiskInfo

BarentsWatch

Havsfiskeguiden vill tipsa om en alldeles utmärkt webbplats som heter BarentsWatch. BarentsWatch är informationsportalen som ger en översikt över aktivitet och kunskap i kust- och havsområden. Här kan du t.ex ta fram det område som du skall besöka och få fram vilken typ av bottenstruktur det är där du skall fiska. Något som kan vara avgörande när du t.ex är ute efter hälleflundran på sandbottnarna, havskatten på lerbottnarna med mera. Det går även att klicka på kartan och få fram vinduppgifter, våghöjd, tidvatten, fiskebåtar och inte minst aktuellt väder några dagar framåt på den plats du skall besöka. det finns även en teckenförklaring vad dom olika färgerna är för typ av botten.

När du kommer in på startsidan så klickar du ”FiskInfo”. I menyn på vänster sida finns det massor med inställningar man kan göra. Det viktigaste är att scrolla längre ner i menyn tills du kommer till ”Bakgrunnskart”. Här klickar du på ”Fjell og sedimenttyper som havbunnen består av”. Nu blir kartan färgrik och där kan du se typen av havsbotten på den specifika plats du fiskar eller skall fiska på, suveränt…
Sist men inte minst kan du även se båtar som finns ute till havs. Kan t.ex vara till stor hjälp när man fiskar skreitorsk på våren för att kunna se var fiskeflottan och skreien befinner sig.

Besök BarentsWatch >>

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.