Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge
Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge

Så här i vintermörkret är det många som längtar till och planerar kommande säsongs fiskeäventyr, låt oss få bjuda på några tips;

Din Tur har några nya fiskecamper på gång. Nordskot Brygge är ett väldigt intressant resmål som slår upp dörrarna under 2013, campen ligger i ett område mellan Steigen och Hellnessund där man når ett nytt hett fiskeområde. Bolga hade sin första säsong under 2012 och den campen levererade fina fångster. För den som är ute efter hälleflundra i rekordformat rekommenderas Dåfjord Havsfiske och Ringvassöy Havsfiske som ligger i det välkända storflundraområdet vid Tromsö. Ytterligare en ny fiskcamp är Elgsnes gård vid Harstad, den campen har ett perfekt läge bara minuter med båt från riktigt heta hällepositioner, (se vårt resereportage från Skjaerstad Gård, nr 5 2009)

1204_2Nordskot Brygge

Steigen Kommune, Nordland

På Nordskot Brygge i Steigen väntar fiskeäventyret på dig. Önskar du en aktiv semester med havsfiske, vandring, cykel eller kajak är detta platsen för dig. På Nordskot Brygge finns det 4 lägenheter ute på bryggan för uthyrning. Campen erbjuder också rejäla båtar i form av Kaasbøll 19 fots aluminiumbåtar med 60 hk fyrtakt. Naturligtvis finns det ekolod och kartplotter som standard i alla båtar. Nordskot erbjuder fiskerika fjordar med skreifiske från februari till april.
Läs mer om Nordskot Brygge ››

1204_3Bolga

Nordland

Upplev Helgelandskysten med att besöka Bolga mellan Bodö och Mo i Rana. Fina rorbuer omgärdade av en vacker skärgård med närheten till storhavet gör Bolga intressant för varje havsfiskare. En stort område med många små öar i närheten borgar för fiske även när vädret inte är på din sida. Bolga erbjuder 5 hus för övernattning och båtarna borgar för bra fiske även i dåligt väder med Dolmøy 23 fot och Kvaernø 19 fot. Alla båtar har Suzuki 4-taktsmotorer utrustade med Garmin kartplotter och ekolod.
Läs mer om Bolga ››

1204_4Dåfjord Havfiske

Tromsø, Troms

I Dåfjorden på yttersidan av Ringvassøy, bara en timme från Tromsø ligger detta fina resmål. Två stycken Arvor 21,5 fot med 115 hk diesel ligger vid egen flytbrygga inte långt från huset. Självklart är dom utrustade med ekolod och kartplotter. Dåfjord tillhör en av de bästa områdena för hälleflundra i Norge. Bra fiskeplatser är Grøtøysundet, Skagøysundet, Bårdsetsundet eller rakt ut i Helgøysundet. Här vimlar det av fina hotspots. Stor torsk hittar du kring Råsa och runt Helgøya.
Läs mer om Dåfjord Havfiske ››

1204_7

Ringvassøy Havfiske

Tromsø, Troms

Havsfisket i Dåfjorden är en dröm för alla ivriga havsfiskare och ett måste för alla hälleflundrafiskare. Stugan har plats för 6 personer och med två 19-fots Kvaernøbåtar med 50 hk Yamaha 4-takt är chansen stor att det blir en lyckad fisketur. Här finner du stora förekomster av torsk, sej, hälleflundra, kolja, kattfisk, sill och lax. Området kring Ringvassøy bjuder på fantastisk natur med fjäll, fjordar och ett suveränt sötvattenfiske i sjöar och älvar.
Läs mer om Ringvassøy havfiske ››

1204_6
Elgsnes Gård

Harstad, Troms

Elgsnes ligger i ett naturskönt område lite utanför Harstad, med fjäll och fjord, gröna ängar och ett rikt fågel- och djurliv. Andfjorden intill Elgsnes är känd som en mycket bra kveitefjord, men här är det också mängder av goda fiskeplatser efter torsk, sej, kolja, långa, brosme och uer. Ett hus med 7 sovrum samt 19 fots Kvaernø-båtar med 50 hk fyrtaktare i vacker miljö ger resan en extra upplevelse.
Läs mer om Elgsnes Gård ››

1204_8Mieko Hälleflundravecka 2013

Miekos hälleflundraveckor har varit en succé för deltagarna som fått sina drömmar om att fånga hälleflundra uppfyllda. Under 2013 kommer hälleflundraveckan att gå av stapeln med utgångspunkt från Nordic Safari i Mehamn. Hällflundraveckan kommer att genomföras i början av september, vilket visat sig vara den hetaste perioden för att fånga hälleflundra i området!
Så drömmer du om att fånga hälleflundra rekommenderar vi att du bokar en hälleflundravecka…
Boka här ››

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.