Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge
Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge

Uer 3,5 kilo

[space height=”20″]

Vi har fiskat i detta område ett par gånger tidigare och vår favoritplats är en namnlös position öster om Silda som vi hittade för några år sedan. Den positionen har gett oss många hälleflundror, stora torskar och argsinta havskatter. Vi kallade den positionen internt för ”Paradisgrunn”, ett namn som tydligen spritt sig via våra reportage, för när vi frågade här vad den egentligen heter så fick vi svaret här att fisketuristerna kallar den ”paradisgrunn”.

Så det var givet att vi körde raka spåret dit direkt på morgonen. Fisket på positionen levererade inte lika bra som tidigare, men vi fick ett gäng fina torskar på toppen. Vi testade också att fiska på djupet vilket resulterade i en uer på 3,5 kilo och grundplatån öster om Silda släppte ifrån sig en hälleflundra på 117 cm. Vädret idag växlade som det så ofta gör på hösten men en stor del av dagen sken solen och det var också tidvis helt spegelblankt på havet. Det var fullt fart på tumlarna som hoppade och skuttade kring båten och vi såg även en val ute på djupet.

[space height=”20″]

Jörgens största hälleflundra

[space height=”10″]

Jörgen med fin torsk

[space height=”20″]

Vi kan summera en riktigt trevlig dag på havet och prognosen för morgondagen ser riktigt lovade ut med sol och svaga vindar!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.