Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge
Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge

Skreifiske på nära håll, nya regler och julhälsningar

Vennesund – skreifiske på närmare håll

Vårens skreifiske är något som främst förknippas med platser som Lofoten, Vesterålen, Senja och Söröya.

Gemensamt för dessa platser är att det ligger i nordligaste Norge men en del av skreien vandrar till lekområden betydligt längre ner längs kusten. Det finns mycket information på Mareano.no om olika arters utbredning och vandringsmönster mm. Där kan man utläsa att skreien bland annat vandrar ner till ett område utanför Vennesund i sydligaste delen av Helgeland.

Vi har pratat med fiskecampen Vennesund Brygge och Camping som berättar om att det brukar vara ett riktigt fint torskfiske under mars och april. Fiskeplatserna ligger bara ca 15 minuters båtfärd från campen och de gäster som besöker anläggningen under våren brukar fånga gott om fisk där de största exemplaren vägt över 25 kilo!

Vennesund ligger knappt 40 mil från Östersund och ca 90 mil från Mälardalsregionen vilket bara är halvvägs jämfört med skreifiskeområdena i de nordligare delarna av landet. Så skreifiske kring Vennesund kan vara ett hett alternativ för den som inte vill åka så långt.

Besök Vennesund Brygge och Camping >>

Nya regler för turistfisket i Norge!

Fiskedirektoriatet i Norge har beslutat om nya regler för turistfisket i Norge! Det är omfattande regelförändringar, kortfattat innebär det att man skall rapportera antal fångade fiskar av arterna torsk, sej, hälleflundra, kungsfisk och havskatt. Om man registrerar sin fångst och fiskar på en registrerat fiskecamp kan man ta med sig 20 kg fisk ut ur landet, vilket är en ökning med 5 kg från dagens 15 kg. Däremot om man fiskar från en oregistrerat fiskcamp kan man bara ta med sig 10 kg ut ur landet.

Läs mer om de nya reglerna >>

Nu tar vi nya tag inför 2018, välkommen åter!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.