Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge
Havsfiskeguiden - din guide till havsfiske i Norge

Många kaffetorskar i blåsigt väder!

10435071_607848586017408_6677426849828687806_n

Många av de sportfiskare som besökt Norge sista veckan har haft otur med vädret. Denna vår är verkligen av det blåsigare slaget och stormarna verkar så på kö och avlöser varandra. Men när de getts möjlighet att ge sig ut kortare stunder så visar det sig att skreien står tätt!

Även yrkesfiskarna plågas av det hårda vädret. Den sena starten och det hårda vädret har medfört att yrkesfiskarna bara levererat hälften av mängden jämfört med fjolåret. Men när det gäller storleken på fisken så är det rekord! Inte mindre än 119 torskar över 30 kilo har rapporterats in till lofotposten, samma tid ifjol var det 106 stycken.

Vill man som sportfiskare öka på sina chanser att kunna fiska vid blåsigt väder är ett hett tips den smala väderskyddade Austnesfjorden vid Svolvaer. (Se vårt reportage från Lofotbrygga ifjol, länk  )Det är hittills ett 10 tal torskar över 30 kilo som rapporterats fångade i denna smala fjord.

De sista dagarna har rapporter börjat komma om stor fisk vid Röst, en båt fick inte mindre än fyra torskar över 30 kilo på samma fisketur. Det berättigar till fyra kilo kaffe från Lofotposten och de behöver alltså inte köpa kaffe på ett tag framöver.

Läs mer;

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.